Alla dagar (12:00-22:00)

0790-12 00 05

GRATIS FRAKT
På alla order

Vad är ett så kallat online-apotek? ⬇

Ett online apotek är ett företag som tillhandahåller läkemedel och generika till försäljning online. Här kan du köpa både receptfri medicin och receptbelagd medicin till ett bra pris samt även med snabba leveranser. Vi erbjuder alltid fri frakt när du beställer varor för totalt 400 kronor eller mer. 

Vilka fördelar finns det med att handla via ett online-apotek? ⬇

 Det finns flertalet fördelar med att handla via ett online-apotek: 

– Onlineapotek är öppna 24 timmar per dygn, det vill säga alltid.
– Stort utbud av receptbelagd medicin tillhandahålles. – Väldigt många olika läkemedel att välja mellan. – Snabb samt diskret leverans. – Låga priser samt fri frakt vid köp över 2 000 kronor. – Du bestämmer helt själv vad du vill köpa samt i vilka mängder. – Tillgänglig svenskspråkig kundservice.
 

Kan man köpa receptbelagd medicin via er? ⬇

 Ja, här hos oss kan du alltid köpa receptbelagd medicin. Om av någon anledning saknar recept kan du träffa en av våra läkare direkt online. 

Vad är skillnaden på ett originalläkemedel och generiska läkemedel? ⬇

Ett originalläkemedel är ett läkemedel som innehar patent på substansen, eller kombinationen av olika substanser, som det består av. När patenten har gått ut kan andra läkemedelsföretag börja tillverka egna varianter av denna medicinen. Dessa mediciner kallas därefter för generiska läkemedel eller generika. Den huvudsakliga substansen skall vara densamma, men dess sammansättning kan variera vad gäller exempelvis bindningsmedel, form och färgmedel. 

Vissa tycker att generiska läkemedel är helt likvärdiga med originalläkemedel, medan andra hävdar att generiska läkemedel ej har lika bra effekt som originalläkemedlen. Att den upplevda effekten kan skilja sig åt mellan originalläkemedel och generiska läkemedel kan till exempel bero på att sammansättningen varierar samt att det inte ställs samma krav på generiska läkemedel när det gäller att göra kliniska studier på effekten av läkemedlet. Detta är även anledningen till att generiska läkemedel ofta är kostar mindre än originalpreparaten. 

Behöver jag ha recept från en läkare för att kunna handla hos er? ⬇

Om du behöver recept eller inte beror på vad du har tänkt handla hos oss. Om du skulle vilja köpa receptbelagda läkemedel kan du få recept av vår läkare online. Du behöver dock ej ha ett recept som blivit utfärdad av en extern läkare för att handla läkemedel hos oss. 

Om du vill handla receptfria produkter behöver du ej ha ett recept för detta. Det kan till exempel handla om receptfri medicin, andra hälsoartiklar samt alternativmedicin. Detta är det alltid helt fri tillgång till. 

Skickar ni medicinen i ett diskret paket? ⬇

Ja, paketen som vi skickar medicinen i är alltid diskreta och det framgår inte vad dem innehåller. Detta görs både för kundens diskretion och av säkerhetsskäl. För oss är din integritet väldigt viktig. 

Hur fungerar det med läkarkonsultationer online? ⬇

Läkarkonsultationer online är ett bra sätt för dig att komma i kontakt med en legitimerad läkare utan att behöva gå via vårdcentral eller sjukhus. Du tar kontakt med läkaren online och får då besvara frågor hen ställer eller fylla i en lista över dina eventuella besvär, eventuella symptom från andra mediciner och vilka andra läkemedel du tar samt tidigare har brukat. Det är väldigt viktigt att du ger en så omfattande beskrivning som det bara är möjligt inom alla dessa områden så att du kan få såpass bra hjälp som möjligt. 

När du har fyllt i frågeformulären och svarat på läkarens frågor samt även beskrivit vilken behandling du önskar för att behandla dina symptom kommer läkaren att bedömma huruvida denna behandlingen är säker och passar för just dig. Läkaren kan även i det här skedet ge förslag på andra alternativ som kan finnas för just dig. Detta görs för att du ska få en såpass bra behandling som möjligt mot just dina besvär. Om läkaren önskar mer information från dig för att fatta ett så pass korrekt beslut som möjligt kring din behandlingsmetod kan hen komma att ställa ytterligare frågor till dig. 

Efter att ni har kommit fram till vilken behandling du ska ha så kommer läkaren att skriva ut ett recept till dig för detta, som sedan skickas elektroniskt till de EU-registrerade apoteket som vi samarbetar med. När du därefter har skickat efter ditt läkemedel kommer du kunna hämta ut det inom några få dagar och kan därefter påbörja den överenskomna behandlingen. Hela den här processen är alltid diskret. 

Finns det någonting att tänka på när man handlar läkemedel online? ⬇

När du köper läkemedel online finns det många så kallade blufföretag som försöker lura dig, både på pengar samt även genom att sälja falska varor. Var därför noggrann när du bestämmer dig för vilka online-apotek du vill köpa av. Läkemedelsverket listar olika online-apotek som bedriver laglig verksamhet, samt dem företag som gör det får även använda sig av en EU-märkning för läkemedel. 

Företag som ej har denna märkning är ofta oseriösa aktörer som bedriver sin verksamhet olagligt, vilket till exempel kan handla om att de säljer läkemedel som ej har det innehållet som det utger sig för att ha. Detta kan innebära väldigt stora risker för dig som konsument, både vad gäller användandet av läkemedlet och din möjlighet att få hjälp på sjukhus det skulle behövas – då du inte vet vad du har fått i dig för substanser. Var alltid vaksam när det gäller online-apotek och se till så att du enbart handlar av EU-märkta apotek. 

Är det säkert att handla hos er? ⬇

Ja, hos oss handlar du alltid säkert. Du kan känna dig helt trygg. Vi erbjuder flera olika säkra betalningsmetoder och informationen som skickas är alltid krypterad, för att kunna garantera din säkerhet och integritet. 

Gäller det Svenska högkostnadsskyddet om man handlar läkemedel hos er? ⬇

 Nej, högkostnadsskyddet gäller enbart när du handlar receptbelagd medicin på apotek som är fysiskt lokaliserade i Sverige 

Går det att skicka tillbaka överblivna läkemedel? ⬇

Det är alltid bättre att lämna överblivna och gamla läkemedel på ditt lokala apotek. Detta av både miljöskäl och även för att du ska slippa frakta läkemedel via posten. Efter du lämnat in dina läkemedel på apotek kommer dem att ta hand om dem på ett så miljövänligt sätt som det är möjligt. När ni gör detta hjälper ni till att minska läkemedlens spridning i ute i naturen och miljöproblem som är kopplade till denna spridning. 

Det finns även flera anledningar till att man skulle vilja lämna in läkemedel till apoteket. Det kan exempelvis vara att det finns kvar medicin efter att behandlingen är slutförd enligt vad läkaren ordinerat, samt att du fått en medicin du får biverkningar av och inte kan fortsätta ta av den anledningen eller att du upptäcker att bäst-före-datumet har passerat och du inte vet hur de verksamma medicinen är längre. 

Apoteket fraktar inlämnade läkemedel till en speciell förbränningsanläggning där de bränns på ett säkert och miljövänligt sätt, samtidigt som medicinen förstörs helt. Dem gaserna som uppstår vid bränningen renas redan innan de släpps ut och den aska som blir kvar efter bränningen placeras i säkert och miljövänligt förvar på en deponeringsanläggning. 

Säljer ni läkemedel till djur? ⬇

Vi säljer huvudsakligen läkemedel för människor. I undantagsfall kan det även finnas läkemedel till djur tillgängligt på online-apoteket. Om djurläkemedlet är receptbelagt behövs det därför oftast ett recept som har utfärdats av en veterinär. 

Har ni någon åldersgräns för att handla hos er? ⬇

 För att beställa varor hos oss på online-apoteket så behöver ni vara minst 18 år. Detta på grund av att du behöver vara myndig enligt lag för att få tillgång till dessa domäner. 

Vad händer om jag ej fått medicinen jag har beställt? ⬇

Om du har beställt medicin och ej mottagit den ska du kontakta din valda postleverantör. Du kan också kontakta online-apoteket som du har beställt av för att säkerhetsställa så att de har skickat dina varor. I undantagsfall kan leveranstiderna dröja lite grann, till exempel på grund av att en specifik medicin ej fanns tillgänglig på lagret då du beställde, vilket således påverkar när du får dina varor. Om det finns spårningsnummer på ditt beställda paket kan du även kolla i realtid var det befinner sig och kan följa transporten. Vem som är ansvarig för att ersätta dig för det förlorade paketet beror på vilken aktör det är som varit oaktsam med det då det försvunnit. 

Hur vet jag om ett Viagra-apotek bedriver sin verksamhet på ett lagligt sätt? ⬇

 Det finns en faktiskt en speciell EU-märkning som används för EU-legitimerade apotek, således ger också detta en indikation på att apoteket är legitimt. Ibland kan vissa online-apotek använda denna märkning trots att de inte är har rätt till den, på Läkemedelsverket kan man dock kolla om ett visst online-apotek är registrerat och har rätt till EU-märkningen eller inte.